Kussakin yhteistyössä Myös kerran aseistettu. Mutta mitä jos tämä on pysyvä olotila? Joskus rintamilla ovat niin karkaistu että keskustelut ilman syytöksiä ja arvostelua ovat tuskin mahdollista. Pari neuvonta voi auttaa löytämään toisensa uudelleen.

ulkopuolista apua

Neuvonta Avioliitto Crisis

Kuva: © Colourbox

Arki monet parit on täynnä tapaamisia ja sitoumuksia. Lisäksi kodin ja lapset on tuskin mahdollisuus saada pitkän keskustelun rauhassa, saati viettää muutaman miellyttävän tuntikausia.

Rakennetuilla turhautumista ja yleistä tyytymättömyyttä sitten usein päästetään fanit kehua keskusteluja pikkuasioihin. Kovaäänisesti tai moitittavaa anschweigen ja off-the-way kävely ovat silloin yleensä seurausta. Jos tilanne on vain kerran niin jumiutuminen on vaikeaa, koska he saavat sieltä ja löytää tapa rakentavaan vuoropuheluun.

Uusi kohtaaminen mahdollisuus kumppaneiden

Angelika Wolff, konsultti perheneuvonta ja varhainen puuttuminen Diakonie Saksassa, kuvataan, mitä voi tehdä parit neuvonta: "Usein määräpäivää on tähän asti ollut hyödyllinen intervention, kuten rutiini arjen parit harvoin sovittu ja ei löydä aikaa yhdessä. Joten istua rauhassa ja keskittyä yhteen, sillä ne on yleensä suuri mahdollisuus ja täysin vieras haaste. Ohjauksessa on yhteinen tutkimus syiden kärsimyksiä kumppaneiden ja etsi keinoja selviytyä. "

Kirjoittaminen on auttanut

Tällaisessa umpikujaan Tanja ja Martin olivat: Arjessa se oli vain lapset, tulevat tapaamiset ja sitoumukset tarvittavat kotitöitä tai maksamattomia laskuja. Tanja kertoi, että molemmat lopulta aivan vielä turhautunut, kuivatettiin ja pohjimmiltaan tyytymätön: "Meillä on vain taistella jokainen pieni asia ... Se alkoi syyttää, koska ei puheeksi astianpesukoneen ja jatkoi erilaisia ​​ajatuksia vanhemmuudesta. Tunsin vain väärin ja ei ollut tunnustamista päivittäisessä suorituskykyä. Myös kaipasin jotain halauksia, ystävällisen sanan, suudella hyvästit ... Kaikki tämä on joskus yksinkertaisesti unohdettu. "

Selville tästä matalan uudelleen, hän otti yhteyttä ilmainen online kuultua tarjotaan eri kantajia. Ennen kuin hän otti miehensä veneeseen, Tanja kuvattu konsultti sähköpostiviesteihin ja tilanne, mutta onnistui lopulta saamaan kaikki turhautuminen, patoutunut viha ja epätoivo ja pelko erottamisen sielun kirjallisesti. Martin sitten käytti tilaisuutta puhua nimettömänä neutraalilla ulkopuoliselle, "Vihdoinkin Voisin jopa selittää näkökulmasta, ilman pelkoa, taas sanoa jotain vialla." Ohjaaja antoi kaksi tehtävää arkea he kohtaavat omia tunteitaan muita kohtaan ovat selvästi tarvitaan, esimerkiksi miettiä, mitä kaikki niin kuin muut.

Uusia näkemyksiä tunnemaailmaan muiden

Eniten apua, mutta molemmat olivat käsittelyssä uutisia muiden, koska tämä tarjosi käsityksen tunteita kumppanin. Tanja sanoo: "Oli mukava lukea kuinka positiivisesti Martin kirjoitti minusta. todella yllätti minut, että koska jokapäiväisessä elämässä tuli minulle mitään puhelinta enemmän. Kun hän kirjoitti ohjaaja kuinka paljon hän rakastaa minua ja että hän pelkää erottaminen, minulla oli jopa itkeä niin liikuttunut olin. "Mieliala uutisissa muuttuneet ajan kuluessa, ja nuoripari voisi palata suoraan toisiinsa puhua ilman väittäen prosessissa. "Voisimme laittaa kirjallisesti sanoiksi mikä oli liian vaikea lausua." Toteaa Martin. "Tietenkin väitämme edelleen silloin tällöin, mutta keskustelu kuuluu helpompaa nyt, koska olemme tietoisia muiden tunteiden takaisin turvallisesti."

Tarvitsimme ammattiapua

Urbia-Userin "wait mama" pyrki ammattiapua sementin suhde miehensä: "Siellä oli jotakin elämässään, joiden kanssa olen voinut selvitä. Vaikka se oikeastaan ​​ole väliä hänelle, pelkäsin, että se tulisi ennemmin tai myöhemmin, erottaa, jos emme toimi asian puheeksi. "Hänen miehensä suostui parit hoito ja kaksi löysi jonkin tutkiva riippumaton tutkintotodistus psykologi jossa kemia oli alusta alkaen.

Ensimmäisessä sessiossa, pari piti kertoa paljon: itsestään, niiden suhteet ja niiden odotukset parit hoito. Erityiskysymykset terapeutin sitten usein johtanut paljon keskustelua "odottaa äiti" ja hänen kumppaninsa. Silloinen 33-vuotias muistuttaa, "Olen aina ajatellut, että voisimme puhua kaikesta mikä liikkuu meitä ja rasittaa ... Vasta neuvottelujen aikana oli tietoinen yhtäältä, että vaikka puhutaan ongelmamme, mutta aivan liian pinnallinen ja epärehellinen . "Jos vuonna he osallistuivat yli 20 kokousta - menestys! "Vuonna hoitokuurin, olemme oppineet todella puhua toisilleen ja pakata kaiken, mikä oli aiemmin sanaton pöydällä. Voimme olla taas enemmän miehiä ja naisia ​​- ei vain äiti ja isä. "  

Yksilöllinen ohjaus

Parit hoito on kallista, istuntoa kohden, pyytäjä neuvoja on varauduttava kustannukset 80 euroa. Riippuen tarjoaja, mutta tuntitaksa voi olla huomattavasti suurempi. Avustusta sairausvakuutuksen on mahdollista vain osana psykoterapian, joka keskittyy diagnosoitu mielisairaus on toinen. Johdettu avio ongelmia yhteiset kokoukset voidaan pitää kumppanien kanssa kuullen terapeutin. Paljon halvempaa ja usein jopa ilmaiseksi neuvontapalvelut ovat kirkon tai yhteisön tukea, kuten Caritas tai ProFamilia. Tietyille tarjoajille, neuvonta ei ole pelkästään henkilökohtaisia ​​keskusteluja, mutta pyynnöstä puhelimitse tai verkossa.

Angelika Wolff protestanttisen liiton Diakonie, joka kertoo neuvontapalvelut ovat saatavilla pareille kriisissä: "Riippuen syy konflikteihin meillä seksiä ja suhde neuvoja ongelmiin lasten kasvatuksesta on koulutus- ja perheneuvonta keskuksia. Täällä, suhde neuvonta on yksi matalan kynnyksen koulutuspoliittisia johon kaikki vangittuna Saksassa on laillinen oikeus. Tämä neuvo on maksuton. Lapsettomien pariskuntien tai joilla aikuista lasta, klassinen neuvonta tarjoaa. Täällä, pyytäjä neuvoja rahoitustukea, riippuen niiden tulotasosta pyydetään. "

Jos erotus on pysäyttää

Myös fractious ja jo erotettu vanhemmat saavat kuulla vapaasti lasten opastusta heitä täyttämään vastuu lapsistaan ​​yhdessä. Tämä reitti meni myös Urbia-Userin Mary, joka myönsi mitään mahdollisuutta avioliittonsa: "Suhteemme oli lopussa, jossain vaiheessa päätin erota itseäni. Koska mieheni sai idean kanssa neuvoja, mutta se oli liian myöhäistä silmissäni. En tallenna. Olen kuitenkin päästää itsensä siihen lisätä saada erottamiseen samoin ja kasvaa kuin mahdollista. Hän ajatteli aluksi todennäköisesti saamme tätäkin käyrä. "

Katolisessa neuvonta keskustassa, lähtevän pari otti kaksitoista istuntoja loppuun, yleensä 14 päivää. Kahden lapsen äiti Maria sanoo: "Yhdessä konsulttien, voimme jäsentää todellinen tavoite: Tavoitteena oli käsitellä erottaminen on hyväksyttävä ne ja ilmenevät vaikean ajan vahvempi kuin ennen. Mieheni, erottaminen paljon haavoittunut ylpeys, surua ja avuttomuutta tarkoittaa. Hän ei koskaan itkenyt niin paljon kaikissa näissä vuotta yhdessä, koska näissä kokouksissa. Minulle tulevaisuus olivat siellä melko syyllisyyttä ja epäselvyydet siitä. "

Maria neuvontaa istunnot olivat aluksi hyvin huolestuttava: "Se oli vaikea katsoa, ​​miten tämä mies, jota minä kerran rakastanut huusi ja huusi, syytti minua ja antanut minulle kaikki syyllisiä meidän yleinen ongelma. Mutta se oli myös vapauttavaa. Konsultti kysyttyä joka osoitti, että olin juuri ole vain johdon am. Keskusteluissa ovat antaneet meille mahdollisuuden myöhemmin puolitiehen rauhallisesti käsitellä toistensa kanssa. "

Jotta muodollisuuksien erottaminen, kaksi kahden välittäjäaineiden ovat pyrkineet neuvoja samalta tarjoajalta. Vaikka materiaa ja käsitellään lasten tasattiin, koska kumpikaan heistä halusi "on huijannut" muista. Maria kuvailee, että tie ei ole aina ollut helppoa: "sovittelu oli todellinen kamppailu minun taloudellisia oikeuksia, hän halusi tehdä kaiken, joten en mitään hänestä saada vähän." Kuitenkin sekä neuvontaa ja sovittelua Maria olivat hyödyllisiä: "opin paljon itsestäni ja minun näkökulmasta petetty, vaan vahvistettu. Tämä saa minut tehdä rauha, ja myöhemmin sanoa, että se oli oikein minun oma päätös erottaa. "

Rajojen suhteen neuvonta

Lisäksi jokapäiväisessä vaikeuksia on monia tekijöitä ja tapahtumia, joilla luodaan suhde näytteen, kuten lapsen syntymän, menetys työpaikan, vakava sairaus perheenjäsenen, lähtemisestä aikuisten lasten tai oman sisäänkäynnin eläkeikää. Kuuleminen ulkopuolinen henkilö voi avata molemmille osapuolille uusia tapoja, murtaa lukkiutunut kuvioita ja viitoittaa tietä rakentavan vuoropuhelun. Mutta psykologi Angelika Wolff viittaa myös rajoja neuvonta: "Jos henkilö hakemassa neuvoja pahoinvointia ja voivat täyttää päivittäiset velvoitteensa vaikeuksia kokeneen kuormia näyttävät itsenäistyä, pikemminkin ajatella psykoterapian. Usein tämä on noin pelot, paniikkihäiriö tai masennuksen kokemus. Olla itsekäs käyttäytymistä neuvonta esitetty (esimerkiksi alkoholi, huumeet, uhkapelit, ostaa tai työ) mahdollisuudet neuvonta ovat myös rajoitettu. Tärkeä tavoite on siis siirtää henkilön erikoistunut neuvonta ja jatkokäsittelyä. "